Wyjątkowo pyszna salsa do dań kuchni hiszpańskiej. Przyznam, że właśnie dzięki niej przekonałam się do smaku awokado.
Salsa jest niesamowicie aromatyczna, bardzo odświeżająca. Znakomicie smakuje z grillowanymi warzywami
Smak delikatnego miąszu awokado w połączeniu ze słoną fetą i aromatycznymi pomidorami sprawia,że podczas jedzenia przenosimy się wyobraźnią w ciepłe kraje,gdzie takie przysmaki mamy na wyciągnięcie ręki.
Wiosenna sałatka z awokado, jajkiem i twarożkiem na pewno zasmakuje tym którzy cenią zdrową i prostą kuchnię. Awokado to jeden z czołowych owoców ważnych dla zdrowia mózgu. Zawiera bardzo korzystne dla naszego zdrowia kwasy jednonienasycone, naturalną witaminę E, kwas foliowy i sporą dawkę luteiny bardzo ważnej dla zdrowia naszych oczu.
Mam taką zasadę, zanim coś podam rodzinie, sam najpierw muszę sprawdzić smak. Tutaj się nie zawiodłem. Smak dojrzałego awokado z płynnym żółtkiem jest rewelacyjny.
Fajna, smaczna i kolorowa salsa, która pasuje do wielu potraw kuchni meksykańskiej. U mnie akurat posłużyła jako dodatek do placuszków z cukinii i kukurydzy, na które przepis podałam dziś rano :)