Sałatka z awokado, mango i mozzarelli
Moja kolejna sałatkowa wariacja. Dzięki tego typu sałatkom dieta nie jest niczym strasznym….jem pyszne rzeczy i nie chodzę głodna. Polecam nie tylko tym na diecie
SKŁADNIKI:
garść rukoli
garść sałaty lodowej
1/2 mango
1/2 awokado
1/2 kulki mozzarelli light
pestki wydrążone z 1/3 granatu
miodowy winegret: 1 łyżeczka miodu, 1,5 łyżeczki octu winnego, 4 łyżeczki oliwy
Rukolę i sałatę rozłożyc na talerzu. Awokado, mango i mozzarellę pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na sałacie. Posypać pestkami granatu.
Do filiżanki wlać miód i dodać ocet, wymieszać. Dolać olej i wymieszać ponownie do połączenia składników. Przygotowanym sosem polać sałatkę.
Przepis dorzucam do konkursu Mistyrzowie patelni w kategorii Vivat ser!