Pasta z awokado

Pasta z awokado
Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Można powiedzieć, że ta pasta to samo zdrowie! Tyle ziół i nienasycone tłuszcze z awokado świetnie wpływają na nasz organizm (zresztą, czy ten kolor może kłamać?). Uzależniłam się od tej pasty już jakiś czas temu, więc nie będę dłużej egoistką i podzielę się tym prostym przepisem. Najlepiej smakuje na pumperniklu, czy świeżej chrupiącej bagietce.
Pasta z awokado
- 1 dojrzałe awokado
- garść świeżej bazylii
- garść świeżej kolendry
- garść świeżej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sok z 1 limonki
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz

Obierz awokado ze skórki i wyjmij pestkę. Pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera razem z resztą składników. Zmiksuj na gładką masę i gotowe!

Śliwka

Kategorie przepisów