Sałatka z rukolą, awokado, suszonymi pomidorami i grillowaną bułką
składniki na 2 porcje:
1/2 opakowania rukoli
1 małe awokado
około 6 plastrów suszonych pomidorów w zalewie
1/4 czerwonej papryki
odrobina parmezanu do posypki
bazylia
zalewa z suszonych pomidorów
olej
2 ząbki czosnku
1 zwykła bułka
Oczyszczoną rukolę wrzucić na półmisek. Suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w cienkie paski. Czerwoną paprykę i awokado pokroić w słupki. Wszystko razem wymieszać, dodać bazylię i skropić zalewą z suszonych pomidorów. Posypać grubo pokrojonymi wiórkami z parmezanu. Bułkę pokroić w plastry, natrzeć wyciśniętym przez praskę czosnkiem i skropić olejem. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i grillować z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotowaną sałatkę podawać z chrupiącą bułeczką. Smacznego:)