Naprawdę jest to jeden z najlepszych tortów jakie kiedykolwiek zrobiłam! Nie jest za słodki dzięki malinom, wszystkim smakuje, jestem pewna, że Wam też zasmakuje. Polecam!
Co mnie urzeka w galette? Niesamowita prostota oraz kruche, maślane ciasto doskonale komponujące się z owocami. No i oczywiście uroczy, rustykalny wygląd. Trudno mu się oprzeć.
Efekt przeszedł moje oczekiwania: sernik, jako, że został wykonany na polskim, prawdziwym twarogu, ma też prawdziwie polską konsystencję: jest ciężki i sycący, a jednocześnie rozpływa się w buzi. Chrupiące migdały, kwaskowate jeżyny i słodka, kremowa masa serowa tworzą wyjątkowo udane połączenie. W dodatku sernik wygląda wspaniale.
Do dziś pamiętam zapach niedzielnego rosołu i smak najprostszego na świecie i jednocześnie najsmaczniejszego dla mnie ucieranego ciasta, z aromatem skórki cytrynowej. Moja dzisiejsza propozycja to ukłon w stronę dziecięcych wspomnień. Witajcie po wakacjach!
Naprawdę nie przesadzam, te jagodzianki są najlepsze!:) Przetestowałam kilka przepisów na bułeczki z jagodami, wszystkie były pyszne, ale ten odpowiada mi najbardziej. Jagodzianki są idealne, mięciuteńkie, rozpływające się w ustach, kolorujące język i zęby. Uwielbiam ! :)
To ciasto smakuje świetnie, od dawna nie jadłam tak pysznego wypieku. Jest bardzo delikatne z lekkim posmakiem limonki. Podałam je z borówkami oraz posypałam wiórkami kokosowymi. Teraz, kiedy pogoda za oknem nie jest ciekawa, z pewnością poprawi humor :)