Moim ulubionym sposobem zawijania ciasta drożdżowego są rogaliki. Różne kombinacje pojawiły się już u mnie na blogu, ale brakuje w tej kolekcji nadzienia twarogowego. A, że nabiał jest wskazany, przygotowałam masę serową, podobną do tej, którą nadziewam naleśniki i zawinęłam ją w rogaliki.
Truskawkowy torcik, wspaniały, przepyszny, smakuje jak z najlepszej cukierni, a jest stokroć lepszy, bo domowy i upieczony z najlepszych składników.(...) Cóż sprawia, że smakuje tak wyjątkowo? Cieniutka warstwa kruchego ciasta połączona warstwą ulubionego dżemu z mięciutkim biszkoptem smakuje tak rewelacyjnie. Do tego pyszny krem mascarpone z bananami obłożony truskawkami. Całość smakuje po prostu super.
To klasyk, którego przedstawiać chyba nie muszę . Już dawno zamierzałam upiec karpatkę i zawsze jakoś nie było okazji. W jednym z pism znalazłam przepis na to ciasto.
Dzisiaj zapraszam na klasyczne połączenie kruchego ciasta, budyniu i owoców. Chociaż rabarbar to warzywo tutaj spełnia rolę owoców i dzięki swojej naturalnej kwaskowości wypada znakomicie. Polecam przygotować budyń wieczorem dnia poprzedniego, ciasto można również przetrzymać przez noc w lodówce wtedy wykonanie tego ciasta jest szybkie.
Pyszne, chrupiące ciasteczka z płatkami owsianymi, kokosem i miodem. Proste do zrobienia, aromatyczne i wyjątkowo smaczne. Zamiast masła, można dodać tłuszcz kokosowy, zamiast białej mąki, mąkę razową lub ryżową. Ciasteczka po wyciągnięciu z piekarnika są miękkie, po kilku minutach twardnieją.
Są pyszne, kruchutkie, mooocno cynamonowe z wyczuwalnym aromatem dyni i bardzo, ale to bardzo słodkie. Dla mnie po prostu ciastka idealne. Spróbujcie i Wy! ;)
Proszę obiecane już dawno bułeczki z dynią. Jeśli macie jesszcze trochę puree z dyni - zróbcie koniecznie. Są słodkie, mięciutkie i pachnące cynamonem. Pyszne.