Bardzo smaczne,delikatne i chrupiace gofry.W całości upieczone z mąki orkiszowej.Przepis bardzo podstawowy,ale na pewno zadowoli wszystkich gofrowych smakoszy.
Smak świąt i ulubionego piernika spakowany w postaci małych muffinek reniferów. Pachną i smakują lepiej niż niejeden piernik. Są miękkie, aromatyczne i nie za słodkie. Wesołych Świąt!
Gdy za oknem zimno i deszczowo wtedy warto przyrządzić rozgrzewający napój jakim jest gorąca czekolada. Długo szukałam przepisu na idealną gorącą czekoladę, aż do momentu nabycia na krakowskim targu gazet " Filiżanki Smaków". Przepis jak i krótkie wprowadzenie o historii czekolady przytoczę w tym poście.
Przepyszny deser. Nie wiem dlaczego tak długo zwlekałam z jego zrobieniem. Zwłaszcza, że w kuchni już od ładnych paru lat leży zupełnie nie używana opalarka.(...) Znakomicie sprawdziły się szklane naczynka w których kupiłam gotowy crème brûlée, tak na prawdę po to głównie deser kupowałam, aby mieć naczynia.
Bardzo lekkie i delikatne cytrynowe serniczki. Zamiast mąki dodałam do nich zmielone migdały. Posypałam nimi również wierzch tych serowych babeczek. Spód to otręby pszenne, siemię oraz zmielone orzechy włoskie z dodatkiem miodu.