Żadne ciasto nie może się z nią równać, żaden wypiek nie dorasta jej do pięt:) Pavlova jest jedyna w swoim rodzaju, fenomenalna! To beza nad bezami:) Królowa. Piękna i elegancka, a przy tym jak ona smakuje!:) Achhhh
Te truskawkowe lody przygotowuje się bardzo szybko i nie wymagają żadnego mieszania po wstawieniu do zamrażarki. Jeśli dodacie alkoholu to lody nie będą zamarzały na kość i nie trzeba będzie wyciągać ich z zamrażarki na pół godziny przed jedzeniem :-) W smaku są kremowe i puszyste.
Wyszło naprawdę sympatyczne, szybkie ciastko, które w szybki sposób zaspokoiło chęć na coś słodkiego. Puszysta, miękka, wilgotna zebra, z dodatkiem kwaskowych jagód, była idealnym pomysłem na deser dwa dwojga.
Wybrałam przepis na proste i szybkie do przygotowania muffinki, które okazały się bardzo smaczne, nieco wilgotne, mięciutkie, słodkie z lekko kwaskową nutą malin.
Jedne z lepszych ciasteczek, jakie znam. Warto orzechy zmielić tuż przed dodaniem do reszty składników, ponieważ właśnie świeżo zmielone, napełniają ciasto wspaniałym aromatem.
Uwielbiamy galette, bo jest łatwe i pyszne. Robię z różnymi owocami, np. galette ze śliwkami czy brzoskwiniami, ale też galette wytrawny. W dodatku ma tzw. rustykalny urok oraz, jako że to wypiek błyskawiczny, jest idealny, gdy mają się pojawić niespodziewani goście.