Te drożdżówki, to sprawdzony, stary przepis, który funkcjonuje u mnie już od dawna. A że zaczyna się sezon na śliwki, teraz są już miękkie i słodkie, to idealne owoce do mięciutkich drożdżówek na drugie śniadanie.
Ciasto drożdżowe, przygotowane w ten sposób, jest wyjątkowo delikatne, puszyste i miękkie. Wprost rozpływa się w ustach i długo zachowuje świeżość. Jagodzianki były rewelacyjne. Bardzo polecam Wam tą recepturę. Ja z pewnością będę często do niej wracać :)
Miękkie i wilgotne ciasto jogurtowe, które przygotujemy dosłownie w kilka minut. Wystarczy wszystkie składniki dać do miseczki i wymieszać mikserem. Ciasto bardzo zyskuje na smaku, kiedy dodamy owoce, my najbardziej lubimy ze śliwkami, brzoskwiniami lub nektarynkami.
Dawno nie trafilismy na "deser" który w ciągu tygodnia chcielibyśmy przygotować trzy razy i jedynie kaloryczność tego pysznego dzieła nas przed tym powstrzymuje :). Pięknie się bowiem prezentuje i fantastycznie smakuje! Minimalna ilość składników, a smak - niesamowity.
Na osłodę dzisiejszego dnia proponuję szybką tartę z kremem z serka mascarpone i białej czekolady z dodatkiem malin. Jest naprawdę prosta i przepyszna. Letnie owoce jeszcze są, więc korzystajmy! :)
Nutella ze śliwek sama w sobie jest pyszna. Jednak to właśnie dodatek imbiru i cynamonu sprawia, że nasze powidła śliwkowe nabierają niebanalnego charakteru.
Najprostsze przepisy to najczęściej te najsmaczniejsze. Tarta z jabłkami to jesienny klasyk, dlatego tym bardziej powinniście ją upiec. Z owocami z własnego ogródka smakuje cudownie!!!
Jesienne bogactwo plonów pozwala nam cieszyć się cudownymi wypiekami, doskonałe szarlotki, ciasta z winogronami, śliwkami czy z gruszkami, oraz serniki dyniowe.
Leciutkie ciasto czekoladowe z kremowym serem, tworzy ciekawą kombinację smaków. Tutaj smaki idealnie się uzupełniają, a ciasto rozpływa się w ustach. To samo ciasto, można upiec na większej blaszce, wtedy ciasto będzie niższe, a serowe kleksy, nie będą się zlewać. Również ciekawie i smacznie. Ciasto długo utrzymuje świeżość, ale nie zdążycie się przekonać, ponieważ bardzo szybko znika
Pyszne, domowe pączki i to bez smażenia. Są rewelacyjne! Nie ma się przy tym wyrzutów, że jemy tłuste i kaloryczne. Nie wymagają wiele pracy, ponieważ odchodzi czas na ich smażenie. Naprawdę polecam.
Pachną i smakują świętami. Są bardzo wdzięcznym wypiekiem- do ich przygotowania można zaangażować dzieci. Wycinanie kształtów i dekorowanie to świetna zabawa dla dużych i małych domowników. Pierniki najlepiej przygotować wcześniej i zamknąć w szczelnym, metalowym opakowaniu, ponieważ po upieczeniu mogą zrobić się twarde.