Dzisiaj przepis na idealne letnie tartaletki, które będą super pomysłem na wszelkie imprezy. Są bardzo łatwe do wykonania, więc każdy nawet początkujący cukiernik sobie z nimi poradzi.
Klasyka zawsze najlepsza ! Dlatego dziś mam dla Was przepis na pyszne tartaletki. Kruche korpusiki wypełnione waniliowym kremem i udekorowane sezonowymi owocami. Jeśli nie macie ochoty na zabawę z małymi tartaletkami, śmiało możecie zrobić jedną większą tartę. Też będzie pysznie ;)
Dzisiaj chce Was zachęcić do wypróbowania przepisu, na wyjątkowy sernik straciatella na ciasteczkowym, kakaowym spodzie, który jest wilgotny, delikatny a co najważniejsze zawiera przepyszne połączenie malin i czekolady :)
Dziś przedstawiam przepis na łatwe, szybkie i przepyszne ciasto z wiśniami i bezą. Generalnie wiśnie można zamienić na inne owoce, a przepis jest na prawdę łatwy w wykonaniu. Proste maślane ciasto kruche, szybka beza i wiśnie, polecam na każdą okazję. U mnie rozeszło się w kilka chwil, zapraszam!
Ciasto dyniowe uwielbiam tak samo jak ciasto marchewkowe.
Jest niesamowicie delikatne, puszyste, lekkie … a jak ostatnio zabrałam je do pracy, to zniknęło w tempie błyskawicznym!
Robi się je niezwykle szybko i zawsze się udaje!
Mięciutkie, wilgotne i aromatyczne muffinki z jabłkami i cynamonem posypane cukrem pudrem to jeden z najprostszych deserów pod słońcem. Idealne do kubka z gorącą kawą lub herbatą, świetny pomysł na szybki podwieczorek. Połączenie soczystych jabłek i cynamonu daje bardzo przyjemne doznania smakowe.
W (dobrym) apple pie liczą się dla mnie dwie rzeczy- dużo jabłek i absolutnie maślane, chrupiące ciasto. Tylko tyle potrzeba mi do szczęścia w jesienne dni.
Krucha tarta wypełniona jest nadzieniem migdałowym frangipane. Brzmi "trudno" ? Bez obaw, to tylko utarte z cukrem masło, połączone z jajami, mielonymi migdałami i odrobiną mąki. W połączeniu z jabłkami tworzy genialne ciasto.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pyszne placuszki z ricottą i jabłkami, z dodatkiem miodu i cynamonu. Idealne śniadanie na jesienny poranek, tym bardziej, że robi się je dosłownie w kilka chwil. Podałam je posypane cukrem pudrem i wszyscy byli zachwyceni. Polecam gorąco!