Tarta z malinami i białą czekoladą
Na osłodę dzisiejszego dnia proponuję szybką tartę z kremem z serka mascarpone i białej czekolady z dodatkiem malin. Jest naprawdę prosta i przepyszna. Letnie owoce jeszcze są, więc korzystajmy! :)
Tarta z malinami i białą czekoladą
/forma o średnicy 28 cm/
200g ciasteczek digestive
50g masła
250g mascarpone
100g serka śmietankowego
100g białej czekolady
300g malin
Ciasteczka rozdrobnić w malakserze wraz z masłem na gładką masę. Wyłożyć ją, dociskając, na spód i boki formy. Wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić i ostudzić. Następnie dodać do niej serek śmietankowy i wymieszać. Dodać mascarpone i jeszcze raz bardzo dokładnie wymieszać na jednolity krem. Przełożyć go na wcześniej przygotowany i schłodzony spód. Wstawić do lodówki na około 5 godzin. Przed podaniem ułożyć maliny. Smacznego!