Domowa nutella - krem czekoladowy z kaszy jaglanej( z bananami )
Założę się, że jest wśród Wa wielu wielbicieli wszelkiego rodzaju kremów czekoladowych, kremów orzechowych i Nutelli.
Dziś pokażę Wam jak w prosty i szybki sposób przygotować fantastyczny krem czekoladowy, który zastąpi wszystkie te sklepowe i zachwyci podniebienia.
Jest zdrowy, bo przygotowany z kaszy jaglanej, bananów oraz syropu z agawy zamiast cukru.
Jest fantastycznym dodatkiem na kanapki, tosty, grzanki oraz do naleśników czy też omletów.
Gwarantuję, że każdy z przyjemnością zanurzy w nim łyżkę, a Ci, którzy nie wiedzą, że jest on z kaszy jaglanej , nawet tego nie będą podejrzewać!
Koniecznie wypróbujcie!
Polecam!
SKŁADNIKI:
* kasza jaglana – 1 szkl
* gorzka czekolada – 50 g
* banan – 2 szt
* kakao – 4 łyżki
* syrop z agawy – 4 lyżki
* sok z cytryny – 1 łyżka
* sól -1 szczypta
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Wypłukaną kaszę prażymy kilka minut w garnku, zalewamy wrzątkiem, dodajemy szczyptę soli, przykrywamy i na wolnym ogniu gotujemy ok. 15 minut ( pilnujemy, żeby się nie przypaliła! ).
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy ugotowaną kaszę, banany, kakao, sok z cytryny oraz syrop z agawy – wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy.
Gotowe!
Smacznego!
Ps. świetnym dodatkiem jest garstka prażonych orzechów!