Grill to nie tylko grillowane kiełbaski, szaszłyki czy steki, mogą być to również kanapki. Chrupiące, opieczone, gorące i o niezwykłym podwędzanym aromacie. Idealne na kolację na świeżym powietrzu.
Moja propozycja, która sprawdza się zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci to nuggetsy z kurczaka lub indyka. Smaczne są zarówno na ciepło jak i na zimno.
Kluczową sprawą jest to, że bułeczki powinny być miękkie i delikatne w smaku. Dokładnie jak te, na które przepis prezentuje poniżej. Polecam każdemu, bo warto wiedzieć co się je i przemycić do domowego fast foodu pieczywo bez sztucznych zapychaczy.
Do rondelka wlać olej, na rozgrzany wrzucić cebulę, smażyć ją kilka minut mieszając, dodać curry, pieprz ziołowy, musztardę, zalać wodą tak by przykryła cebulę, gotować na małym ogniu do miękkości cebuli...
Bułeczki są proste do wykonania, szybko się pieką, więc nie zajmują rusztu zbyt długo i znikają w tempie zawrotnym z talerzy. Doskonałe z dodatkiem zwykłego keczupu, świetnie komponują się z sosem czosnkowym
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na maśle podsmażamy cebule solimy i doprawiajmy ją pieprzem do smaku. Gdy cebula robi się miękka zalewamy ją jajkami. Nakrywamy patelnie...
To taki szybki obiad, a do tego świetny sposób na wykorzystanie wszystkich lodówkowych resztek. Ta frittata to ukłon w stronę czerwonego koloru. Jest tu czerwona papryka i pikantna kiełbasa chorizo, która nawet olej barwi na szalenie pomarańczowy kolor. Świetna na ciepło, bardzo dobra także na zimno.