Frittata z chorizo i czerwoną papryką

Frittata z chorizo i czerwoną papryką

To taki szybki obiad, a do tego świetny sposób na wykorzystanie wszystkich lodówkowych resztek. Ta frittata to ukłon w stronę czerwonego koloru. Jest tu czerwona papryka i pikantna kiełbasa chorizo, która nawet olej barwi na szalenie pomarańczowy kolor. Świetna na ciepło, bardzo dobra także na zimno.

Zdjęcie - Frittata z chorizo i czerwoną papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Frittata z chorizo i czerwoną papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Frittata z chorizo i czerwoną papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Frittata z chorizo i czerwoną papryką

Agata, 17 maja 2012

Zdjęcie - Frittata z chorizo i czerwoną papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Paprykę i chorizo pokrój w paseczki, poszatkuj cebulę. Na patelni rozgrzej olej, dodaj kiełbasę-niech się lekko wytopi. Dorzuć cebulę, lekko rozgnieciony ząbek czosnku, smaż aż cebula się zeszkli. Jajka wymieszaj ze śmietaną, przypraw do smaku. Na patelnię wlej mieszankę jaj, przykryj pokrywką. Smaż na małym ogniu, aż cała masa się zetnie. Podawaj ciepłe, posypane posiekanym szczypiorkiem lub innymi ziołami.

Kategorie przepisów