Koniec końców zdecydowałam się na domowe. Sklepowe są dla mnie odrobinę za słone. Poza tym wolę, gdy orzechy nie są idealnie zmielone. Dodałam migdały żeby wzmocnić efekt chrupania
To ciasto mogę Wam polecić z całego serca! Jest naprawdę łatwe w przygotowaniu, a smakuje po prostu rewelacyjnie. Mimo dodatku naprawdę sporej ilości owoców ciasto ładnie wyrosło, było wilgotne i smaczne nawet od razu po upieczeniu. Jego wierzch oprószyłam kardamonem, możecie jednak użyć zamiast niego cynamonu, albo ozdobić placek zygzakiem cytrynowego lukru.
Orzeszki, czekolada, płatki owsiasne - moje ulubione dodatki do ciastek w jednym przepisie. Ciasteczka są mega kruche i chrupiące. Duże i grubaśne. Co tu dużo pisać - bardzo smaczne!
English muffins to drożdżowe angielskie bułeczki, podawane głównie na śniadanie. Smakują świetnie na słodko np. z ulubioną konfiturą, ale najbardziej kojarzone są chyba z jajkami po benedyktyńsku.
Bardzo lubię kalafior mogę go jeść w każdej postaci a dzieci przepadają za nim. W dodatku jest jednym z cenniejszych warzyw zawiera potas,magnez, wapń, żelazo,karoteny i wiele innych oraz witaminy takie jak K,B1,B2,B6,C. Jest delikatny w smaku a rozmaryn nadaje mu tu charakteru.
Tarta była przepyszna, kruche i delikatna…dosłownie rozpływała się w ustach…, a truskawki jak się kończą to smakują jak najwyborniejsze delicje… Najlepsza następnego dnia,ale zniknęła w oka mgnieniu.
Zdecydowałam się na sernikobrownie, bo przymierzałam się do niego od bardzo dawna :) I wiecie co? jestem po prostu wniebowzięta! :) Uwielbiam to ciasto od pierwszego kęsa. To jest to – ciężkie, wilgotne, nieco gliniaste ciasto, w którym smak czekolady urozmaica masa sernikowa, a słodycz przełamują kwaskowate wiśnie.
Wystarczy jeden ananas - obrany i pokrojony w kawałki i sok wyciśnięty z 2 grejpfrutów oraz trochę wody niegazowanej. Trzeba to wszystko dobrze zmiksować w blenderze - zamiast wody można dodać kilka kostek lodu. Genialny i prosty napój na letnie upały. I nie tylko!
Czerwona paprykę myjemy przecinamy na pół wycinamy gniazdo nasienne i kroimy ja w kawałki, żeby powstały takie małe łódki, miseczki. Twaróg dusimy widelcem z śmietaną. Doprawiamy solą przyprawą cebulką. Mieszamy...