Sałatka z mozzarellą i jagodami

Sałatka z mozzarellą i  jagodami

Ogromna ilość jagód jaką posiadam daje mi sporo możliwości. Część na pewno powędruje do zamrażalnika, część znalazła się już w jagodziankach ale mam też  kilka innych pomysłów, które muszę zrealizować jeszcze przed wyjazdem wakacyjnym. Pierwszy z nich to sałatka. Jagody są raczej neutralne w smaku, podobnie jak mozzarella więc połączyłam je w sałatce dodając sos balsamiczny. Ponieważ od pewnego czasu zaprzyjaźniłam się z rukolą użyłam jej także i tutaj i uważam, że  ten jej orzechowy smak świetnie pasuje do jagód. Można oczywiście użyć każdej innej sałaty.

Zdjęcie - Sałatka z mozzarellą i  jagodami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • garść mixu sałat z rukolą
  • szklanka jagód
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól

W salaterce ułożyć sałatę, jagody, pokrojoną w kostkę mozzarellę. Oliwę dokładnie wymieszać z solą i octem balsamicznym. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem.

Smacznego:)

Kategorie przepisów