Polędwiczki z winogronami i czereśniami

Polędwiczki z winogronami i czereśniami
Polędwiczki to bardzo wdzięczny materiał na obiad. Robią się szybko, są delikatne i smaczne, bardzo dobrze komponują się z owocami.
Polędwiczki z winogronami i czereśniami
  • 400g polędwiczek wieprzowych
  • 1 czerwona cebula
  • garść winogron rodzynkowych
  • garść czereśni
  • pół szklanki białego wina
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz, olej
Zdjęcie - polędwiczki z winogronami i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Polędwiczkę oczyścić z błonek pokroić na centymetrowe plasterki i rozgnieść je dłonią. Posolić, popieprzyć i usmażyć na złoto na oleju. Zdjąć z patelni. Cebulkę pokroić w półplasterki i poddusić na tym samym oleju. Dodać ponownie polędwiczki oraz dorzucić winogrona i połówki wypestkowanych czereśni. Zalać mieszaniną wina, miodu i octu balsamicznego i dusić około 10 minut aż sos się zredukuje.
Zdjęcie - polędwiczki z winogronami i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów