Jeśli chcecie zrobić wrażenie na gościach przygotujcie mięso marynowane w wódce. Polędwiczka słodka to ta wspaniała część wieprzowiny, którą łatwo przygotować i zawsze każdemu smakuje.
Jeśli tak jak ja lubicie ciasta drożdżowe to z całą pewnością dzisiejszy wypiek Wam posmakuje. Miękkie, pachnące, z truskawkami i rabarbarem, wzbogacone twarożkiem, posypane pyszną kruszonką. Jest po prostu pyszne.
Smak placuszków kukurydzianych do końca będzie mi się kojarzył z meksykańską tortillą, choć w wykonaniu przypomina pitę. Najlepsze będą przekrojone na pół i „napchane” dowolnymi ( w szczególności polecam sezonowe rarytasy) składnikami.
Aby go przygotować nie potrzeba specjalnych dodatków. Jego jedynymi składnikami są: mąka,drożdże,cukier,sól oraz woda. Czy może zatem istnieć prostszy i przy tym tak smaczny chleb? Przekonajcie się sami
Owsianka to pyszny pomysł na śniadanie, ale mało kto wie (a ja już wiem) jak dobrze sprawdza się jako składnik w chlebie. Bochenek jest wyjątkowy, wygląda jak prawdziwy „wiejski” chleb, ma delikatny smak i jest niezwykle puszysty.
całość ładniej się prezentuje z czerwonym akcentem i nie wypada tak blado. A smak ? Czy muszę pisać , że muffinki są pyszne ?... Przecież zawierają kokos - muszą być ! ;-)
Już po pierwszym gryzie tej tarty wiedziałam, że na jednym kawałku i jednym razie się nie skończy. Połączenie kwaśnych jagód, kruchego spodu i słodziutkiej pianki jest genialne. Całość rozpływa się w ustach, przenikając wszystkimi smakami, a my? My jesteśmy w niebie ;)
Lubicie czekoladę, bo ja bardzo, a te muffiny są właśnie mocno czekoladowe i wilgotne z kremem również czekoladowym. Ładnie się prezentują, są idealne na poczęstunek dla gości. Polecam
specjalnie dla siebie zrobiłam bułeczki z dużą ilością kruszonki, abym mogła cieszyć się nią w pełni. Dodatkowo byłam uradowana, gdyż bułeczki były miękkie jak nigdy, a jeszcze lekko ciepłe smakowały jakbym na chwilę przeniosła się do kulinarnego nieba.
Zrobienie właśnie takiego lekkiego, kolorowego tortu miałam w planach od dawna. Idealną okazją okazał się Dzień Ojca. Delikatny biszkopt, w połączeniu ze śmietankowym kremem, a do tego świeże owoce, dał rozpływający się w ustach efekt.
postanowiłam zrobić sobie sałatkę do pracy na poprawę humoru :-) Jest lekka i bardzo aromatyczna a koperek o tej porze roku smakuje wyśmienicie z młodymi ziemniaczkami i nie tylko do obiadu Polecam
To proste ciasto na jogurcie można zrobić dosłownie w kilka minut. Przygotowujemy je metodą muffinkową, czyli mokre składniki łączymy z suchymi mieszając wszystko łyżką przez chwilę, aby zbytnio nie napowietrzyć ciasta. Wspaniale smakuje jeszcze ciepłe, na późniejsze śniadanie, popijane kubkiem gorącej kawy.
W dzisiejszym przepisie ciekawostką jest to, że najpierw się go piecze z innymi warzywami, a dopiero potem miksuje z bulionem. Jak smakuje całość? (...) Trochę jakby słodko, lekko czosnkowo.
Dlaczego prawie? Bo przez bardzo duży dodatek sera są wytrawne, nie rosną tak ładnie i nie są tak kruche jak tradycyjne angielskie scones. Dla mnie to atut. (...) W tej wersji są mocno serowe, lekko chrupiące, idealne jeszcze ciepłe jako małe kanapeczki z wędliną i warzywami.