Z marchewką i jajkiem i ... tyle! No i oczywiście majonez, sól, pieprz i koniecznie zalewa, dzięki której cebula nabiera innego smaku - słodko -kwaśnego.
Wyszło przepysznie :) Podejrzewam, że w sezonie, gdy zamiast mrożonek, można użyć świeżych warzyw, będzie jeszcze lepsza. Zdecydowanie polecam i na pewno zapiekanka ta wchodzi na stałe do naszego menu :)
iasto jest rewelacyjne. Wilgotne, słodkie ale przełamane kwaśnym cytrynowym lukrem. Do tego skórka cytrynowa daje taki fantastyczny aromat, że nie sposób się od niego oderwać.
jeśli ktoś jest szczęśliwym posiadaczem patelni grillowej, radzę spróbować poniższej potrawy - mojemu mężowi baaaardzo smakuje, a jest zdrowsza, niż kotlecior w panierce.
Jedynie zadowolenie dziecka z przygotowanych przeze mnie marchewkowych placuszkow rekompensuje mi dzisiejsze niepowodzenia. Dawno moja Ksiezniczka nie chwalila tak swojego posilku. Po tych wszystkich zachwytach nie moglam wiec sobie odmowic przyjemnosci podzielenia sie z Wami przepisem na te marchewkowe cuda.
estem maniaczką oglądania programów kulinarnych. Ostatnio oglądałam odcinek "Mistrz gotowania - zawodowcy" i tam spodobała mi się metoda na rybę, dosyć zaskakująca. Stwierdziłam, spróbuję, najwyżej więcej nie zrobię. Okazało się smaczne :)
Przychodzę po pracy, zmęczona i głodna, bez pomysłu na obiad. Wchodzę do internetu, sprawdzam ulubione blogi i co widzę? Przepis, na widok, którego toczy mi się ślinka od pierwszego spojrzenia. Idę do lodówki, sprawdzam czy mam chorizo ( bo wydaje mi się, że powinnam mieć) i za 15 minut zachwycam się wspaniałym obiadem.
ój autorski, niezwykle prosty przepis na ciasteczka, które zdecydowanie można zaliczyć do kategorii 'zdrowy słodycz'. Dzięki otrębom, jogurtowi i suszonym owocom korzystnie wpływają na układ trawienny poprawiając metabolizm. W moim domu otrzymały nazwę ciasteczek 'miotełek':)