nototenia w szynce parmeńskiej

nototenia w szynce parmeńskiej
Jestem maniaczką oglądania programów kulinarnych. Ostatnio oglądałam odcinek "Mistrz gotowania - zawodowcy" i tam spodobała mi się metoda na rybę, dosyć zaskakująca. Stwierdziłam, spróbuję, najwyżej więcej nie zrobię. Okazało się smaczne :)

Nototenia w szynce parmeńskiej
  • 4 kawałki ryby
  • 6 plasterków szynki parmeńskiej
  • słodka papryka
  • skórka z cytryny
Zdjęcie - nototenia w szynce parmeńskiej - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiUłożyć plasterki szynki na zakładkę po trzy na porcję. Na środku położyć kawałek ryby, oprószyć papryką i zetrzeć skórkę z cytryny (ryby nie solę, bo szynka i tak jest słona) i przykryć drugą porcją ryby. Zawinąć w szynkę i zapiec przez 25 minut w 190 stopniach.

Kategorie przepisów