Soczyste mięso kurczaka, ostra papryka, chili, obłędny sos i moje ulubione orzechy-nerkowce. Całość tworzy przepyszne danie, którego nie powstydziłaby się najlepsza tajska restauracja.
Kiedy zobaczyłam zdjęcie z tym daniem - bez wahania stwierdziłam, że muszę je zrobić. Musicie przyznać, że wygląda super :) Co prawda - nie mam pojęcia, dlaczego on jest góralski... ponieważ użyta w nim jest przyprawa curry i owoc ananasa... ale trudno - nie będę wnikać :) Tak czy inaczej, danie - nie dość, że wygląda rewelacyjnie - to jeszcze świetnie smakuje. Jest to takie połączenie szaszłyka z kotletem drobiowym :)
Nie pasuje mi to słowo ‚lepkie’ straszliwie, no ale czym je zastąpić? :)Pozostaję więc przy oryginale, skrzydełka są super ‚s t i c k y’ :), słodko - słone, przepyszne! A sam przepis mniej niż banalnie prosty w wykonaniu.
Lekkie, szybkie w przygotowaniu kotlety z piersi indyka z dodatkiem pieczarek i cebulki. Bez użycia maszynki do mielenia mięsa. Wystarczy ostry nóż i deska do krojenia. Wszystkie składniki należy bowiem drobno posiekać.
Robiłam je już kilkakrotnie i za każdym razem spotykało się z pozytywnymi reakcjami. Nie jest ono specjalnie wykwintne, nie powala wyglądem, ale smakuje naprawdę nieźle. Mięso przygotowane w ten sposób jest miękkie i soczyste, a zapiekane pory zyskują nowego wymiaru. Jedyny minus tego dania to kaloryczność, ale od czasu do czasu można przymknąć na to oko ;)
Jeśli potrzebujecie łatwego pomysłu na obiad a jednocześnie dobrego polecam ten przepis. Nawet jeśli ktoś nie lubi selera namawiam do spróbowania. Seler zapieczony z innymi dodatkami smakuje bardzo dobrze. Naprawdę jest to przepis godny polecenia.
Udka kacze, najpierw marynowane w mieszance miodowej z dodatkiem, sosu sojowego i kilku innych aromatycznych przypraw, a następnie upieczone w rękawie. Udka wyszły bardzo fajne, mięciutkie i soczyste.
Absolutnie fantastyczna pieczeń drobiowa, idealna na święta, niedzielę, każdego dnia. Wybór dodatków pozostawiam Waszej inwencji i kulinarnym preferencjom. Ja wypróbowałam już różne wersje i każda smakuej lepiej od poprzwedniej. Dzisiaj proponuję suszone morele i ser pleśniowy.
Nuggetsy są bardzo prostym daniem, które każdy może przygotować w swojej kuchni. Ja tak właśnie zrobiłam i muszę przyznać, że moje nuggetsy wcale nie odbiegają smakiem od tych kupionych w MacDonaldzie. A wręcz przeciwnie. Mięso było soczyste, a panierka wspaniale chrupiąca. Nuggetsami zajadaliśmy się całą naszą trójką.
Dziś mam dla Was przepis na nietypowe kieszonki z kurczaka. W środku skrywają smaczne nadzienie z kremowego ziołowego serka i orzechów włoskich. Do panierowanie użyłam bułkę tartą wymieszaną z parmezanem. Całość piekłam i muszę Wam powiedzieć, że tak przygotowany kurczak smakował naprawdę nieźle.
Pyszne, soczyste mięso z kurczaka w rewelacyjnie aromatycznym sosie na bazie pomidorów i cebuli z pewnością przypadnie do gustu wszystkim amatorom indyjskich smaków. Ponadto, danie to jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, więc jest też doskonałą propozycją na obiad w zabieganym tygodniu, zapraszam!
To takie danie, można powiedzieć od święta, bo bardzo ładnie się prezentuje, zawsze dobrze wychodzi, i znika w zastraszającym tempie. A jeśli ugotujesz je dla gości, to będą zachwyceni.
Soczyste kąski z kurczaka to świetny pomysł na imprezową przekąskę. Są przygotowane bez użycia tłuszczu, więc przypadną do gustu również osobom na diecie.