Filet pod selerową pierzynką
- Wynik: 40
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 30minuty
Jeśli potrzebujecie łatwego pomysłu na obiad a jednocześnie dobrego polecam ten przepis. Nawet jeśli ktoś nie lubi selera namawiam do spróbowania. Seler zapieczony z innymi dodatkami smakuje bardzo dobrze. Naprawdę jest to przepis godny polecenia. U mnie do powtórki.
Składniki- podwójny filet z kurczaka - 1
- seler - 1/2 bulwy
- ser żółty - 100 g
- majonez - 3 łyżki
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
Filet z kurczaka oczyścić i osuszyć. Przekroić na pół i jeszcze raz na pół wzdłuż każdą połówkę. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć w nim osuszone piersi kurczaka. Oprószyć solą i pieprzem. Seler obrać ze skóry i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Ser także zetrzeć. Wymieszać ser i seler razem z łyżka majonezu, przyprawić odrobinę solą. Na każdej porcji mięsa ułożyć warstwę selerową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 30 minut, do zrumienienia.
Smacznego:)