Filet pod selerową pierzynką

Filet pod selerową pierzynką
Zdjęcie - Filet pod selerową pierzynką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 40
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 30minuty

Jeśli potrzebujecie łatwego pomysłu na obiad a jednocześnie dobrego polecam ten przepis. Nawet jeśli ktoś nie lubi selera namawiam do spróbowania. Seler zapieczony z innymi dodatkami smakuje bardzo dobrze. Naprawdę jest to przepis godny polecenia. U mnie do powtórki.

Składniki Instrukcje

Filet z kurczaka oczyścić i osuszyć. Przekroić na pół i jeszcze raz na pół wzdłuż każdą połówkę. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć w nim osuszone piersi kurczaka. Oprószyć solą i pieprzem. Seler obrać ze skóry i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Ser także zetrzeć. Wymieszać ser i seler razem z łyżka majonezu, przyprawić odrobinę solą. Na każdej porcji mięsa ułożyć warstwę selerową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 30 minut, do zrumienienia.

Smacznego:)

Zdjęcie - Filet pod selerową pierzynką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów