Oczywiście na grillu można piec nie tylko mięso, a warzywnym dodatkiem do szaszłyków czy ryby nie musi być surówka. Grillowane warzywa smakują wspaniale – zwłaszcza maczane w jogurtowym, aromatycznym sosie.
Bardzo rzadko jadam ziemniaki w wersji nieprzetworzonej (czytaj: ugotowane w osolonej wodzie i podane do obiadu), a to z tego powodu, że zwyczajnie za nimi nie przepadam. Jednak ta wersja pozwala mi odpędzić na dobre myśl, że mogłabym nie lubić tego warzywa:) Przepis idealny.
Lekkie, warzywne spring rolls ze świeżych warzyw. Można wykorzystać ogórka, marchew, kalarepę, seler naciowy, rzodkiewki itp. Idealne na przystawkę czy przekąskę. Cudownie chrupiące! Polecam Wam gorąco!
Pewnego dnia stworzyłam sernik dla bardzo ważnej i wyjątkowej osoby, który był dosłodzony ekstra porcją magicznego składnika: moim sercem! Tak, tak, wyjątkowo dużo go tym razem dodałam i smakował zupełnie inaczej niż te wszystkie dotychczas przeze mnie stworzone;)
Ciasto jest niesamowicie delikatne … mięciutkie i rozpływa się w ustach! Każdy jego kęs sprawia , że nasze kubki smakowe szaleją z rozkoszy ( ajj , ale to zabrzmiało ) Delikatny biszkopt … kremowy budyń … soczyste truskawki zatopione w galaretce – tak ; było pyszne!!! Zobaczcie jak łatwo je zrobić!
Pyszna, zdrowa, a zarazem niezbyt kaloryczna potrawa, idealna na lipcowy obiad. Bób i pomidory koktajlowe – to co najlepsze latem, no i kurczak, czyli coś dla mięsożerców ;)
Dzisiejsza propozycja, to lekka, letnia, bardzo smaczna tarta z delikatnym waniliowym kremem, pełna soczystych truskawek. To moje tegoroczne, letnie love:)
Ach i och - tyle w temacie jej smaku. Wyglądu chyba też :) Krucha, delikatna tarta migdałowa wypełniona aksamitnymi serami z nutką miodu. Soczyste, słodziutkie truskawki wieńczą dzieło.