
/ z przepisu wychodzi ok. 20 małych ciasteczek/
- 170 g płatków owsianych
- 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 60 g melasy trzcinowej
- 1 łyżka cukru brązowego
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 20 g suszonej żurawiny
- 20 g suszonych śliwek
- 30 g rodzynek
- 3 łyżki miękkiego masła
- 2 jajka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Bakalie pokroić.
Sypkie składniki wymieszać w misce, dodać jajka oraz melasę i masło.
Dłonie zwilżyć wodą, lepić kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je na płaskiej blasze od piekarnika (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia).

Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni C. piec ciasteczka przez 12 minut.
Studzić na kuchennej kratce.
Smacznego!:)

______________________________♥______________________________