Ziemniaczki z piekarnika
Bardzo rzadko jadam ziemniaki w wersji nieprzetworzonej (czytaj: ugotowane w osolonej wodzie i podane do obiadu), a to z tego powodu, że zwyczajnie za nimi nie przepadam.
Jednak ta wersja pozwala mi odpędzić na dobre myśl, że mogłabym nie lubić tego warzywa:)
Przepis idealny.
/ przepis podaję za Bake&Taste/
Ziemniaki wrzucić na rozgrzaną blachę (będzie skwierczeć) i włożyć do piekarnika. Piec około 15-20 minut**.
Smacznego!
*sposób podpatrzony przez Kaś u Gordona Ramsey'a, klik
**stopień przypieczenia ziemniaków najlepiej regulować według własnych upodobań. Lubię mocno przyrumienione i chrupiące, więc trzymałam je piekarniku około 25 minut.
Bądź na bieżąco, śledź Waniliową na facebooku :)
______________________________♥____________________________
Przepis idealny.
/ przepis podaję za Bake&Taste/
Ziemniaki wrzucić na rozgrzaną blachę (będzie skwierczeć) i włożyć do piekarnika. Piec około 15-20 minut**.
Smacznego!
*sposób podpatrzony przez Kaś u Gordona Ramsey'a, klik
**stopień przypieczenia ziemniaków najlepiej regulować według własnych upodobań. Lubię mocno przyrumienione i chrupiące, więc trzymałam je piekarniku około 25 minut.
Bądź na bieżąco, śledź Waniliową na facebooku :)
______________________________♥____________________________