Wiosenne odchudzanie - cz 16 Wiosenny ryż z patelni
Dziś coś na ciepło smacznie syto, lekko i wegetariańsko. Porcja dla 2 osób
Wiosenny ryż z patelni
składniki
1/2 szklanki ryż brązowy Kupiec
1/2 szklanki ryż dziki Kupiec
1/4 szt cukinia,
szczypiorek,
1 łyżeczka olej lniany,
4 łyżki kukurydzy
4 łyżki cieciorki
1 marchewka,
1 por,
sos sojowy,
pieprz kolorowy
Ryż biały lub brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tak samo robimy z ryżem dziki. Ugotowane ryże studzimy i mieszamy. Por kroimy w plasterki, marchewkę ścieramy na tarce. Kukurydzę i cieciorkę odcedzamy. Na patelni podsmażamy por ,dodajemy marchewkę i pokrojoną w plasterki cukinię , pod koniec dodajemy ryże. Mieszamy dodajemy cieciorkę i kukurydzę. Doprawiamy sosem sojowym , pieprzem i solą morską do smaku. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.