Wiosenne odchudzenie cz 5 - Dorsz z zielonym musem
Dziś zaczęłam kurs na stanowisko kucharza na razie teoria sprawy techniczne :)
Ale dieta trwa i dziś serwuje na obiad szybki obiadek robi się sam w parowarze. My odpoczywamy , albo tracimy kalorie przy sprzątaniu mieszkania :)
Dorsz z zielonym musem
składniki
1 filet dorsza,
5 różyczek brokuła
pieprz kolorowy ziarnisty
Sól morska- MŁYNEK,
1 łyżka jogurt grecki,
2 ząbki czosnku
rukola
Filet z dorsza osuszamy doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Następnie gotujemy na parze. Brokuły obieramy kroimy w różyczki i gotujemy na parze.
Do ugotowanych brokułów dodajemy sól,pieprz do smaku i wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy łyżkę jogurtu - dla osób nie da diecie serek mascarpone Miksujemy na gładką masę. Rybę wykładamy na talerz obok serwujemy mus ozdabiamy rukola i kropimy cytryną.