Lekkie, warzywne spring rolls
Lekkie, warzywne spring rolls ze świeżych warzyw. Można wykorzystać ogórka, marchew, kalarepę, seler naciowy, rzodkiewki itp. Idealne na przystawkę czy przekąskę. Cudownie chrupiące! Polecam Wam gorąco!
SKŁADNIKI:
1 kalarepa
1 pęczek młodych marchewek
1 zielony ogórek
1 op. papieru ryżowego
Warzywa obierz i pokrój w długie paski.
Arkusze papieru ryżowego zwilż wodą połóż na desce. Na papierze na środku ułóż warzywa.Boki papieru ryżowego zwiń do środka i dokładnie zawiń w roladkę jak tradycyjne spring rolls.
Smacznego :)
1 spring rolls zawiera średnio:
energia: 32 kcal
białko: 1,1 g
węglowodany: 7,64 g
błonnik: 1,45 g
tłuszcze: 0,15 g
cholesterol: 0 mg