Kruche ciasto plus masa białkowo-śmietankowo-kokosowa. Do tego maliny. Bajka! Placek znakomity w smaku, kokos i maliny fajnie ze sobą grają. Myślę, że spokojnie sprawdzą się też borówki czy jagody. Polecam gorąco!!!
Dziś mam dla Was przepis na ciasto dyniowe , ale w wersji deluxe. Przełożone przepysznym kremem serowo – kokosowym z mlekiem w proszku tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć!
Pyszne i lekie ciasto, które smakuje cały rok. Dwie delikatne warstwy oparte na kakaowym biszkopcie. Sama nie wiem, która warstwa bardziej mi smakowała. Biała zawiera czekoladę więc jest słodsza a kawowa deliaktnie przełamuje jej smak. Całość doskonale skomponowana.
Jeśli lubicie ciasta ucierane polecam dzisiejszy przepis. Ja najczęściej robię takie ciasta latem z miękkimi, sezonowymi owocami tym razem jednak wkroiłam do niego gruszki. Chrupiącym dodatkiem są tutaj płatki migdałów. Całość wyszła tak pyszna, że ciasto wielkości keksówki zniknęło w ciągu godziny.
Było to moje pierwsze, trochę niepewne, podejście do ciasta z burakami. Okazało się ono przepysznym wypiekiem. A na dodatek całkiem zdrowym. Dodałam do niego mąkę żytnią razową oraz niewielką ilość cukru trzcinowego. To ciasto jest po prostu wyśmienite. Buraków prawie w ogóle w nim nie czuć. I jednym kawałkiem można się bardzooo najeść :)
To ciasto z pewnością może podbić nasze podniebienia. Kakaowe blaty nasączone likierem kawowym przełożone masą toffii i dla przełamania słodyczy kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki. Wszystko to doskonale łączy sie w jednym kawałku.