Ciasto orzechowo-jabłkowe

Ciasto orzechowo-jabłkowe

Zdjęcie - Ciasto orzechowo-jabłkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciasto..z serii ..zamieszać ...i do blaszki...prosto i szybko..tak szybko, że zapomniałam o oleju...ale i tak zostało szybko zjedzone..Po upieczeniu i wystudzeniu patykiem do szaszłyków zrobiłam w cieście dziurki i polałam polewą czekoladową.

  • 5 jaj
  • 3/4 szkl.cukru
  • cukier waniliowy
  • 3/4 szkl.oleju
  • 2 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu [ dałam mniej]
  • 5 jabłek
  • 1 szkl. orzechów włoskich

Suche składniki wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej.Następnie połączyć ze sobą dodać posiekane orzechy i jabłka[ obrane i pokrojone w kostkę]. Przełożyć do blaszkiPiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.Po wystudzeniu polać polewą .


Zdjęcie - Ciasto orzechowo-jabłkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciasto orzechowo-jabłkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciasto orzechowo-jabłkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciasto orzechowo-jabłkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ciasto orzechowo-jabłkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciasto orzechowo-jabłkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów