Ciasto orzechowo-jabłkowe
Ciasto..z serii ..zamieszać ...i do blaszki...prosto i szybko..tak szybko, że zapomniałam o oleju...ale i tak zostało szybko zjedzone..Po upieczeniu i wystudzeniu patykiem do szaszłyków zrobiłam w cieście dziurki i polałam polewą czekoladową.
- 5 jaj
- 3/4 szkl.cukru
- cukier waniliowy
- 3/4 szkl.oleju
- 2 szkl. mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu [ dałam mniej]
- 5 jabłek
- 1 szkl. orzechów włoskich
Suche składniki wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej.Następnie połączyć ze sobą dodać posiekane orzechy i jabłka[ obrane i pokrojone w kostkę]. Przełożyć do blaszkiPiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.Po wystudzeniu polać polewą .