Na dobre rozpoczęcie tygodnia proponuję prosty chlebek pokryty warstwą aromatycznej cebulki. Świetny dodatek do talerza pełnego serów, pyszny także maczany w dobrej oliwie.
Chlebek dość oryginalny, ale bardzo smaczny! Wypiek z pogranicza pieczywa i ciasta. W strukturze niczym typowy chleb, a w smaku - pyszne ciasto. Nie za słodkie, ale takie, które z powodzeniem można jeść bez żadnych dodatków.
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Mięciutkie, ładnie wyrośnięte i pachnące serem. Piwa nie czuć ani w smaku ani w zapachu. Z wyglądu raczej niepozorne, ale zapewniam, że są przepyszne.
Bułki wyszły bardzo smaczne i część zjedliśmy dziś na śniadanie razem z jajecznicą ;) Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona, jak bezproblemowe i łatwe do zrobienia się okazały. Dzięki temu nabrałam ochoty do eksperymentowania z innymi bułkami
Bardzo aromatyczne czosnkowe bułeczki, miękkie i puszyste. Podczas pieczenia pachnie nimi cały dom :) Najsmaczniejsze są w dniu pieczenia, takie lekko przestudzone. Na drugi dzień tracą chrupkość, ale nadal są smaczne.
To niesamowita ryba dająca się przyrządzić na wiele sposobów. Wszystko zależy od naszej niczym nieograniczonej wyobraźni. Tym sposobem i łosoś i olej stały się podstawą do wspaniałego, wytrawnego wypieku, o cytrynowo-czosnkowym aromacie.
Delikatne, puszyste, a jednocześnie zaskakująco sycące. Pięknie pachną ziołami, w dodatku wyglądają naprawdę ślicznie. Chrupiąca skórka z sezamem dopełnia całości. Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na niedzielne śniadanie, upieczcie bułeczki - nie wymagają dużo czasu, a sprawiają, że posiłek nabiera zupełnie innego charakteru.
Nie za słodka z czekoladową nutką i chrupiącymi orzechami, niby tylko chałka ale inaczej. Bardzo prosty przepis na chałkę, dzięki temu że ciasto może stać w lodówce kilka dni, można je przygotować wcześniej a potem tylko piec, piec i piec.
Bułeczki wyszły rewelacyjne. Mięciutkie, puszyste, o charakterystycznym mleczno-słodkawym posmaku bez żadnych sztucznych dodatków. Są super! Jeśli jeszcze kiedyś zachce mi się tego typu „barowej” potrawy, na pewno wrócę do przepisu na te bułeczki.