Sprawia wrażenie nieco jesiennej zupy (może to przez ten kolor...), ale tak naprawdę jest doskonała na każdą porę roku – jest zarazem sycąca i rozgrzewająca, a przy tym lekka i niskokaloryczna. Polecam :)
Miksujemy ze sobą wszystkie składniki, konsystencję regulujemy wodą. na koniec doprawiamy solą. świetna pasta do makaronów, grissini albo do bruschetty, bardzo aromatyczna!!
Jest to najprostsze ciasto, które jeśli będziemy się trzymać kilku wskazówek na pewno wyjdzie :-) Bardzo Wam je polecam, bo naprawdę jest to jedno z najlepszych ciast jakie jadłam.
Korma z kurczaka, to zdecydowanie jedne z naszych ulubionych smaków. Kuchnia hinduska pochłonęła nas bez reszty, a my oczarowani tymi wyrazistymi, pełnymi aromatów daniami bez końca eksperymentujemy. Korma z kurczaka, to jedno z najpopularniejszych, najbardziej znanych potraw hinduskiej kuchni.
Przepis na kruche babeczki wypełnione pastą z wędzonego łososia będące nie tylko doskonałą przystawką, ale również ozdobą naszego wigilijnego stołu. Niezwykle kruche wręcz rozpływające się w ustach ciasto idealnie się komponuje z delikatnym nadzieniem łososiowym.
Dziś ostatni odcinek naszej niedzielnej imprezy. Ciasto na miodzie przełożone kremem budyniowym. Wszyscy myślą, że ciasto jest z orzechami, a orzechów tam nie ma wcale :) U nas w rodzinie od wielu dziesięcioleci.
Święta tuż, tuż a śledzie są wręcz niezbędnym dodatkiem na stole podczas Świąt Bożego Narodzenia. Proponuję je w troszkę innej formie niż tradycyjne marynowane, bo z suszonymi grzybami i śliwkami w aromatycznym sosie pomidorowym z ziołami. Polecam!
Moją uwagę zawsze przyciągają wszystkie sałatki, które mają słowo "gyros" w nazwie. I tak było tym razem. Naprawdę rzadko zawodzę się na tej teorii :) Sałatka gyros z makaronem - to ciekawe połączenie smaku świeżych warzyw, kurczaka i sosu majonezowo-ketchupowego.
Choć przygotowanie klopsików wymaga więcej czasu, nie powinniśmy się zniechęcać. Idealnie soczyste i przyprawione mięso w delikatnym beszamelu z cukinią podbiją serce każdego.
Dwuwarstwowe smoothie z mango, melona i jarmużu jest przepyszne! Moje ulubione. Warstwa zielona to jarmuż zmiksowany z melonem i odrobiną wody, a żółta to mango z wodą. Słodkie dzięki owocom, nie wymaga dodatkowego słodzenia cukrem czy innymi specyfikami.
Kiedy jesienne chłody zaczną bezlitośnie wcinać się przez okna i drzwi do naszych domów, konieczna będzie nie tylko gorąca herbata, ciepłe skarpety i przyjemny pled, ale również spora dawka energii i zdrowia. Jak zapewnić sobie taką szybką kurację, otóż najlepsze będą bogate w składniki odżywcze koktajle, czas przygotowania ekspresowy, a efekt prawie natychmiastowy.