Smoothie z mango, melona i jarmużu
Smoothie to gęste owocowe lub owocowo-warzywne koktajle. Zdrowe, z kompletem witamin, minerałów i błonnika. Orzeźwiające i pożywne. Do tego wszystkiego pyszne i bardzo proste w przygotowaniu.
Dwuwarstwowe smoothie z mango, melona i jarmużu jest przepyszne! Moje ulubione. Warstwa zielona to jarmuż zmiksowany z melonem i odrobiną wody, a żółta to mango z wodą. Słodkie dzięki owocom, nie wymaga dodatkowego słodzenia cukrem czy innymi specyfikami.
Składniki:
1 mango
1/4 melona
szklanka liści jarmużu (bez łodyg)
1 i 1/2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
Przygotowanie: Mango obieramy, kroimy, wrzucamy do kielicha blendera, zalewamy 1/2 szklanki wody i miksujemy. Smoothie z mango przelewamy do innego naczynia, a blender myjemy.
Do czystego blendera wrzucamy liście jarmużu i zalewamy szklanką wody. Miksujemy do uzyskania zielonego płynu. Następnie dodajemy obrany, pokrojony melon i ponownie miksujemy.
Przygotowujemy dwie duże szklanki i do każdej wlewamy partiami żółte i zielone smoothie, aby powstały widoczne warstwy. Wymieszane też smakuje genialnie. Smacznego!