Pasta z zielonych oliwek i kolendry
S k ł a d n i k i:
- 1 mały słoiczek oliwek nadziewanych papryką (85 g po odsączeniu) - 1 pęczek kolendry - 100 g tartego parmezanu lub corregio - 1/3 szklanki oliwy - 1 ząbek czosnku - 1 mała papryczka piri piri z marynaty lub chili - odrobina wody - sól (wg uznania)
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
miksujemy ze sobą wszystkie składniki, konsystencję regulujemy wodą. na koniec doprawiamy solą. świetna pasta do makaronów, grissini albo do bruschetty, bardzo aromatyczna!!
- 1 mały słoiczek oliwek nadziewanych papryką (85 g po odsączeniu) - 1 pęczek kolendry - 100 g tartego parmezanu lub corregio - 1/3 szklanki oliwy - 1 ząbek czosnku - 1 mała papryczka piri piri z marynaty lub chili - odrobina wody - sól (wg uznania)
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
miksujemy ze sobą wszystkie składniki, konsystencję regulujemy wodą. na koniec doprawiamy solą. świetna pasta do makaronów, grissini albo do bruschetty, bardzo aromatyczna!!