Cudowne ciasto z kaszy jaglanej, której prawie w ogóle nie czuć. Jest mocno czekoladowe z delikatnym posmakiem orzechów laskowych, a na wierzchu są truskawki. To ciasto smakuje trochę jak sernik, choć przypomina mi też brownie. Jest proste do przygotowania, ale efekt bardzo pozytywnie zaskakuje.
Sernik bananowy o delikatnym, jednocześnie odurzającym smaku bananów podkręcony limonką zachwyci wszystkich wielbicieli bananów. Gładki, kremowy, jedwabiście doskonały i równy jak stół.
Pyszny, kremowy, orzeźwiający, letni tort. Nie wymaga pieczenia, robi się go ekspresowo, wspaniale smakuje i świetnie wygląda. Zakochana w masie z kaszy manny, przemyciłam ją również i w tym przypadku:)
Nietypowy składnik, jakim jest groszek, nadaje ciastu przepiękny odcień zieleni, który w połączeniu z bielą śmietany daje niezwykły efekt. Wilgotne ciasto nie wymaga nasączania.
Delikatny, puszysty biszkopt przełożony fantastycznym, bananowym kremem i obsypany prażonym kokosem.
Smak przywodzi na myśl najlepsze egzotyczne wakacje!
Ciasto jest tak delikatne i puszyste, że rozpływa się w ustach.
Jest idealnym pomysłem na rodzinne imprezy i do popołudniowej kawki.
Ciasto kilku nazw - styropian, sernik bez sera czy też śmietanowiec. Jednak jak zwał, tak zwał. Niezaprzeczalnie jest po prostu pyszne! Idealnie kruche ciasto w połączeniu z lekkim, niemal piankowym wypełnieniem. U mnie w wersji z truskawkami, ale sprawdzą się też maliny czy jagody.
Sernik posłodziłam mlekiem skondensowanym, stąd jego nazwa. Warstwy delikatnie ze sobą wymieszałam, przeplatały się więc nuty kawy i wanilii. Wyszło dokładnie tak, jak chciałam - delikatny, kremowy, rozpuszczał się na języku.