iasto jest rewelacyjne. Wilgotne, słodkie ale przełamane kwaśnym cytrynowym lukrem. Do tego skórka cytrynowa daje taki fantastyczny aromat, że nie sposób się od niego oderwać.
Kiedy ostatnio robiłam kruchy spód do sernika z borówkami, zrobiłam podwójną ilość ciasta i schowałam do lodówki. Teraz wyciągnęłam odczekałam sporo żeby rozmarzło i zrobiłam kolejny sernik.
Jeśli macie jagody w zamrażalniku zachęcam Was do użycia ich na przykład w takim oto cieście. Biszkopty nasączone Malibu lub innym likierem kokosowym oraz przepyszna masa jagodowa na bazie serka mascarpone, która smakuje i wygląda jak lody.
Torcik nie wymaga pieczenia. Jest szybki w przygotowaniu i smakuje doskonale. Ma trzy warstwy pierniczków, jedna warstwę z powideł śliwkowych wzbogaconych rumem i dwie warstwy z sera.
Myślę, że w sezonie na polskie truskawki ten tort byłby jeszcze lepszy, chociaż i tak muszę przyznać, że wyszedł wyjątkowo dobry i jestem z niego bardzo dumna! A truskawki ukryte pod warstwą kremu okazały się wielką niespodzianką dla moich dzieci i tort został zjedzony do ostatniego okruszka :)
Sernik czekoladowy - jeden z najsmaczniejszych. Zresztą co tu dużo pisać. Kto kocha serniki i czekoladę to pokocha ten wypiek. :) Sernik jest miękki, wilgotny, aromatyczny, pyszny. Bardzo polecam!
Biszkopt jest czekoladowy, jesli go dobrze nasączymy będzie smakował wspaniale. Masa na bazie serka mascarpone i śmietanki ze skórką cytrynową wspaniale się komponuje z takim biszkoptem
Dlaczego sernik pęka? Dlaczego ten sam 4 razy się udaje a za piątym razem nie? Nie wiem... Tym razem popękał, mimo, że wszystko robiłam jak należy, tak jak ostatnio. Ale i tak był dobry.
Lubicie miętowe smaki? Jeśli tak to polecam Waszej uwadze ten torcik. Miętowy ale tylko leciutko, z małymi kawałkami czekolady. Kolejny raz sprawdziła się masa na bazie serka mascarpone.