Ten łosoś jest niezwykle delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Można go przygotować parę dni wcześniej, bez problemu przetrwa w lodówce około tygodnia. Danie jest łatwe w przygotowaniu, a jego smak z pewnością zachwyci Waszych gości.
Święta tuż, tuż a śledzie są wręcz niezbędnym dodatkiem na stole podczas Świąt Bożego Narodzenia. Proponuję je w troszkę innej formie niż tradycyjne marynowane, bo z suszonymi grzybami i śliwkami w aromatycznym sosie pomidorowym z ziołami. Polecam!
Delikatne mięso dorsza ma neutralny smak, dlatego można go przyrządzać na wiele sposobów. Dzisiaj przygotowałam dorsza na sposób włoski. Ta prosta potrawa z dodatkiem ostrej papryczki, czosnku, ziół i tartej bułki, na pewno warta jest wypróbowania.
Dzisiaj chciałam się podzielić z Wami przepisem na kotlety jaglane (z kaszy jaglanej) z tuńczykiem. Wyjątkowo zdrowe składniki a kotleciki naprawdę są smaczne. Kasza jaglana do tej pory nie należała do moich ulubionych ale teraz to się zmieni, bo odkrywam jej nowe zastosowania… :)!
Kolejny przepis kuchni chińskiej, która w ostatnim czasie chyba gości u mnie najczęściej.
Wszyscy z zazdrością patrzą, kiedy to w pracy na talerz wyciągam coraz to lepsze smakołyki.
Dania kuchni chińskiej i tajskiej przyrządza się niesamowicie szybko, najczęściej na woku, a składniki zwykle dostępne są w każdym sklepie.
Duża ilość przypraw sprawia, że dania są niezwykle aromatyczne.
Pasta jest banalnie prosta do wykonania, a połączenie suchego tuńczyka z maślanym, tłustym awaocado smakuje rewelacyjnie. Jednolitą konsystencję pasty doskonale przełamują ziarenka chrupiącego czerwonego pieprzu. Polecam!
Kiedy zależy mi, żeby posiłek szybko wylądował na stole, stawiam na filet ryby, np. pstrąga łososiowego. Do tego błyskawiczna marynata. Wstawiam do pieca, w między czasie gotuję ziemniaki czy ryż i cały obiad gotowy w mgnieniu oka!
Smaczna propozycja na szybki i zdrowy a jednocześnie smaczny obiad. Ryba obtoczona w kompozycji świeżych ziół i parmezanu. Można użyć łososia, dorsza lub innej ulubionej ryby.
Jeśli lubicie zjeść lekko, a zarazem smacznie, polecam Wam zapiekaną rybkę. Wybrałam pstrąga łososiowego, którego zastąpić możecie łososiem lub inną białą rybą, np dorszem. Zapieczony w jogurcie, z dużą ilością świeżego koperku pachnie i smakuje wybornie.