Pstrąg w glazurze miodowo- musztardowej

Pstrąg w glazurze miodowo- musztardowej

Zdjęcie - Pstrąg w glazurze miodowo- musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pstrąg w glazurze miodowo- musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie pieczonej ryby to chyba najszybszy i najmniej pracochłonny pomysł na szybki obiad.

Zdjęcie - Pstrąg w glazurze miodowo- musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pstrąg w glazurze miodowo- musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kiedy zależy mi, żeby posiłek szybko wylądował na stole, stawiam na filet ryby, np. pstrąga łososiowego. Do tego błyskawiczna marynata. Wstawiam do pieca, w między czasie gotuję ziemniaki czy ryż i cały obiad gotowy w mgnieniu oka!

Zdjęcie - Pstrąg w glazurze miodowo- musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Pstrąg w glazurze miodowo- musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Pstrąg w glazurze miodowo- musztardowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Rybę ułóż skórą do dołu na blaszce wyłożonej papierem. Posól.

Miód połącz z musztardą, olejem i koperkiem. Tak przygotowaną glazurą posmaruj wierzch ryb.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 oC, piecz ok. 10-13 minut. Podawaj od razu, na ciepło.

Kategorie przepisów