Ryba w skorupce ziołowo-parmezanowej
- Wynik: 25
- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: 20 minut
Smaczna propozycja na szybki i zdrowy a jednocześnie smaczny obiad. Ryba obtoczona w kompozycji świeżych ziół i parmezanu. Można użyć łososia, dorsza lub innej ulubionej ryby.
Składniki
- filet z dorsza lub łososia - 2 szt.
- czosnek - 3 ząbki
- posiekana świeża natka pietruszki - 1/4 pęczka
- starty parmezan - ok. 1/4 szklanki
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Ułożyć rybę, przykryć drugim kawałkiem papieru. Wstawić do piekarnika na na 10 min. Następnie zdjąć papier z wierzchu i posypać rybę przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz mieszanką pietruszki i parmezanu. Wstawić ponownie do piekarnika. Piec około 10 min.
Smacznego:)