Wątróbkę z jabłkami robię od zawsze, w wersji z gruszką nie próbowałam, ale połączenia smaku nie obawiałam się. (...) Niesamowite połączenie składników i podane w cudowny sposób.
Wiadomo że jakość kupnych pasztetów jest różna i nie zawsze te pasztety które robią za wegetriańskie są takie w rzeczywistości. Dlatego proponuję zrobić w domu pasztet do smarowania, mamy wtedy pewność co jemy, smak jest o wiele lepszy i wyprodukowanie takiego pasztetu jest tańsze niż kupienie gotowego, choć oczywiście bardziej pracochłonne ;-)
Wspaniały dodatek do sałtatek, na kanapki, do samodzielnego podjadania, a oliwa, która zostaje ma już tak pyszny smak, że idealnie sprawdza się jak najlepszy sos. Polecam!
Wigilia dopiero jutro, więc bez problemu można jeszcze zdążyć przygotować te pyszne paszteciki;D Są naprawdę niezłe! Z wyrazistym farszem z czerwonej soczewicy z dodatkiem rozmarynu, podsmażonej cebuli i harissy, który może być odmianą dla często wykorzystywanego nadzienia z kapusty i grzybów. Takie paszteciki to zdrowy dodatek np. do wigilijnego barszczyku, ale świetnie sprawdzą się także przez cały rok do innej zupy czy jako oddzielna przekąska do zabrania ze sobą.