Myślę, że tej zupy nie trzeba specjalnie przedstawiać 🙂 Jest to zdecydowanie jedna z moich ulubionych wiosenno-letnich zup w postaci i na ciepło i na zimno! Najczęściej robię ją w wersji z mlekiem kokosowym 😉 Pokochałam to połączenie słodkich buraczków i kokosa ! Jeśli jeszcze nie próbowaliście to gorąco polecam !
Jedna z moich ulubionych zup sezonowych to krem z pieczonych pomidorów. Robię ją tylko latem bo wtedy pomidory smakują najlepiej. Jest bardzo szybka do zrobienia jak to zwykle bywa z kremami, trzeba tylko wcześniej upiec pomidory. Ja zazwyczaj wrzucam je do piekarnika, gdy piecze się jakieś mięso lub chleb.
Szaszłyki z mięsa mielonego, to świetna alternatywa dla tradycyjnych szaszłyków z kawałków mięsa lub grillowanej kiełbasy. Smakują wyśmienicie, a podane z zaproponowanych sosem jogurtowym z dodatkiem tahini, to rewelacja!
Spód to biszkopty, potem warstwa z jogurtu greckiego i galaretki truskawkowej, kolejna warstwa to zmiksowane truskawki ze śmietanką i na wierzchu galaretka. Ciasto wyszło pyszne, polecam
Mam dla Was cztery propozycje, na nasze ulubione sosy do letnich sałatek. Podstawą do dobrego sosu, jest ocet winny lub cytryna, oraz dobrej jakości oliwa z oliwek lub olej roślinny o neutralnym smaku.
Mam dla Was cztery propozycje, na nasze ulubione sosy do letnich sałatek. Podstawą do dobrego sosu, jest ocet winny lub cytryna, oraz dobrej jakości oliwa z oliwek lub olej roślinny o neutralnym smaku.
Mam dla Was cztery propozycje, na nasze ulubione sosy do letnich sałatek. Podstawą do dobrego sosu, jest ocet winny lub cytryna, oraz dobrej jakości oliwa z oliwek lub olej roślinny o neutralnym smaku.
Mam dla Was cztery propozycje, na nasze ulubione sosy do letnich sałatek. Podstawą do dobrego sosu, jest ocet winny lub cytryna, oraz dobrej jakości oliwa z oliwek lub olej roślinny o neutralnym smaku.
Na przyrumienioną ciabattę, wylewa się rozmącone jajka. Kiedy jajka się zetną, wykłada się sos pomidorowy i mozzarellę, a przed podaniem dekoruje się całość listkami bazylii.
Brownie i szarlotka sypana to przepisy, o które jestem proszona przez moich gosci najczęściej. Brownie miało już swój debiut na blogu, teraz czas na szarlotkę. Moja wersja, nieco zdrowsza, o mniejszej ilości cukru (dzięki użyciu slodkich jabłek), ale nie mniej smaczna. A w dodatku jej przygotowanie jest ekspresowe.
Jak dla mnie smakowo też prezentuje się przepysznie. Gorzej z oprawą wizualną. Trochę mi wygląd masy bananowej przeszkadzał. Pomimo skropienia solidną porcją soku z cytryny, masa bananowa i tak zrobiła się ciemniejsza.
Jedno z naszych ulubionych wiosennych śniadań.Naleśniki z ulubionym twarożkiem i soczystymi, słodkimi truskawkami.W czerwcu niewiele potrzeba mi do szczęścia :)
Jabłko pokrój w plastry. Za pomocą noża lub wykrawarki do ogryzków usuń gniazdo nasienne. Jabłko potnij w plastry i posyp cynamonem. Każdy plaster zamaczaj w gęstym cieście i smaż na złoty kolor na patelni na rozgrzanym oleju...