Drożdżowe racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem

Drożdżowe racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem


Zdjęcie - Drożdżowe racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Racuchy drożdżowe z jabłkiem i cukrem pudrem

Ciasto:
1 i 1/2 szklanki mąki ( u mnie gryczana)
łyżeczka świeżych drożdży
jajko
1 łyżeczka miodu
szczypta soli
1 szklanka mleka ( u mnie napój sojowy)

Z podanych składników wymieszaj jednolite ciasto, odstaw do wyrośnięcia na 30-60 minut.
jabłko
cynamon
cukier puder
olej do smażenia

Jabłko pokrój w plastry. Za pomocą noża lub wykrawarki do ogryzków usuń gniazdo nasienne. Jabłko potnij w plastry i posyp cynamonem. Każdy plaster zamaczaj w gęstym cieście i smaż na złoty kolor na patelni na rozgrzanym oleju.

Odsącz na ręczniczku papierowy. Posyp cukrem pudrem.


Zdjęcie - Drożdżowe racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów