Makaron spaghetti z tuńczykiem i cytryną
Prosto, smacznie i błyskawicznie.........
Składniki: /2 porcje/
- 200 g makaronu spaghetti
- 1 puszka tuńczyka w oliwie /ok.120 g/
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- sok z ½ cytryny
- skórka starta z cytryny
- zielona pietruszka
- sól i pieprz do smaku
- czerwona, ostra papryczka do dekoracji
Wykonanie:
-Tuńczyka odsączyć z nadmiaru tłuszczu, rozdrobnić ,dodać , posiekaną pietruszkę ,sok i skórkę z cytryny.
-Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody.
-Ząbek czosnku podsmażyć na oliwie.
-Tuńczyka przełożyć na rozgrzaną patelnię.
-Wsypać odcedzony makaron i starannie wymieszać.
-Doprawić do smaku i przełożyć na talerze.