Dzisiejszy chleb to połączenie orzeźwiających smaków- kefiru i koperku. Jest naprawdę pyszny. Postanowiłam połączyć w nim drożdże z zakwasem, aby uzyskać ciekawą konsystencję.
W tamtym roku zrobiłam dwa słoiczki na próbę. Miałam pewne wątpliwości czy aby na pewno się przechowają. Okazało się jednak, że moje obawy były nieuzasadnione. Wiśnie doskonale przetrwały się aż do tej pory. Wczoraj zużyłam ostatni słoiczek. Są dobrą alternatywą dla słodkiej konfitury z wiśni.
Ludzie zwykle dziwią się, że uwielbiam słodkie pieczywo do wytrawnych dodatków. W Gdyni znajduje się moja ulubiona burgerownia, która do pysznego, soczystego mięsa dodaje maślaną bułkę brioche.
Takie koktajle znikają u mnie ostatnio bardzo szybko. Córka kilka razy w tygodniu o nie prosi, a na zakupach wrzuca mi do koszyka różne owoce, z uśmiechem mówiąc, że to na koktajl . Dziś pyszne trio: jagody, truskawki i morele.