Pierogi z jagodami i serem, pycha! Zrobiłam ich bardzooo dużo, dla 6 osobowej rodzinki, szybko zniknęły z talerza, było warto się natrudzić! Dołączam ten przepis do akcji jagodowej, tym razem skorzystałam z przepisu znajdującego na stronie Kwestia Smaku, gorąco polecam!
Moje pożegnanie z sezonem jagodowym to pyszne racuszki z tymi owocami. Lekkie jak mgiełka bo na maślance. Nie wiem ile można ich zjeść ale napewno dużo. Resztę jagód jakie nabyłam w tym roku zamroziłam i będą czekały na jakąś specjalną okazję.
Jest to prosta i pożywna zupa jarzynowa o ładnej nazwie. Przepis na nią widziałam już wiele razy jednak ugotowałam ją na podstawie receptury Jamiego, z czerwcowego numeru Kuchni. Zupa jest obfita w warzywa dlatego też jej smak jest dość intensywny.
Kurczak to moje ulubione mięso, serwuję go więc na wszelkie sposoby. Dzisiaj przedstawiam placuszki, które pewnie wszyscy znają. Kiedyś pokazywałam już podobne ziołowe z kurczaka, dzisiejsze trochę je przypominają chociaż jest tu więcej warzyw.
Wypróbowałam niedawno kolejny przepis na naleśniki z bloga Atinki. Są to naleśniki szwedzkie, z mnóstwem aromatycznych przypraw: cynamonem, kardamonem, imbirem i gałką muszkatołową. Wspaniale pachną i świetnie smakują.
Dzisiaj coś bardzo zdrowego. Sałatka zawierająca sporą ilość potasu, mnóstwo witaminy A, kwas foliowy, żelazo, jod, miedź... A poza tym jest bardzo smaczna. Polecam!
ierś z kurczaka przygotowana w ten sposób jest soczysta, miękka i świetnie smakuje z dodatkiem sosu. Irena i Andrzej podawali ją z tropikalną salsą, ja pozostałam przy samym ryżu. Smakowało nam bardzo. Dziękuję Wam za inspirację :)
Cukinia jest pyszna, bardzo ją lubię, a nigdy jeszcze nie robiłam z niej placuszków. Tak mnie jakoś ostatnio wzięło i po przyjściu z pracy przygotowałam smaczne placki, na które przepis wyszperałam w serwisie UgotujTo. Dokonałam kilku zmian, o których poniżej. Placuszki bardzo mi smakowały, zjadłam je wszystkie na obiad :).
Zawsze chciałam ją zrobić. Pachnie Włochami, smakuje po włosku, pięknie się nazywa. Ta jest pierwszą jaką zrobiłam i na pewno nie ostatnią. Przepis na focaccię znalazłam u Dorotki. Do mojej focacci dodałam suszone pomidory, zielone oliwki, cebulkę dymkę, suszone zioła oraz troszkę szynki. Bardzo nam smakowała !