Przepis pochodzi z jednej z najfajniejszych książek z przepisami kuchni chińskiej - "Łatwa kuchnia chińska" Kena Homa.Dania tej kuchni wydają się takie skomplikowane i pracochłonne a ta książka pokazuje, że gotować po chińsku można szybko, nieskomplikowanie i bardzo smacznie.
Małe ozdobniki wielkanocnego stołu wywołujące uśmiech i radość wśród wszystkich biesiadujących. Ciasteczka pyszne i pełne uroku. Śliczne zajaczki z nadzieniem orzechowym.
Zawsze ciekawiło mnie, jak smakuje pascha. W ubiegłym roku spróbowałam jej po raz pierwszy i jej smak mnie zachwycił - więc postanowiłam, że przygotuję ją na tegoroczną Wielkanoc.
całość ładniej się prezentuje z czerwonym akcentem i nie wypada tak blado. A smak ? Czy muszę pisać , że muffinki są pyszne ?... Przecież zawierają kokos - muszą być ! ;-)