Biszkoptowa rolada z kremem jest ciastem klasycznie prostym, ale jej smak jest niebanalny. Delikatne, mięciutkie ciasto przełożone słodkim kremem, który łamią kwaśne wiśnie. Idealna propozycja jeśli macie ochotę na lekki deser.
Bardzo sporadycznie robię śniadania czy kolacje, to raczej domena Michała. Ale od czasu do czasu zdarzają się wyjątki takie jak ten poniżej. Zapraszam na pyszne niedzielne śniadanie.
Jeśli macie jagody w zamrażalniku zachęcam Was do użycia ich na przykład w takim oto cieście. Biszkopty nasączone Malibu lub innym likierem kokosowym oraz przepyszna masa jagodowa na bazie serka mascarpone, która smakuje i wygląda jak lody.
Przepis na ten deser znalazłam w książce "Jeść, aby schudnąć" Michela Montignaca i właściwie deser przeznaczony jest dla osób na diecie Montignac. Jeśli jednak zastąpimy fruktozę zwykłym cukrem, a zamiast chudego twarogu użyjemy półtłustego lub serka mascarpone, wyjdzie z tego "normalny" deser.
Zachciało mi się czegoś czekoladowego, słodkiego do granic przyzwoitości. Chodziłam, nudziłam, szukałam tego czegoś... i padło na mus czekoladowy. Mmmmm....
Zapraszam na pyszne śniadanie. Świeża bułka wypełniona chrupiącym boczkiem, do tego wbite jajko i całość zapieczona w piekarniku i posypana pachnącym szczypiorkiem.
Myślę, że papilotki pomogły muffinkom odnieść tak wielki sukces. Ja sama, jakiś czas temu oszalałam na ich punkcie właśnie, mam ich tak duży zapas, ża wystarczą mi na długo. Jest coś wciągającego w dobieraniu odpowiedniej papilotki do rodzaju muffinki.
Mam w planach pewne ciasto i potrzebowałam do niego cytrynowego dżemu. Przeglądając Internet nie znalazłam takiego, który by mi pasował ale za to natknęłam się na pyszną konfiturę do herbaty.