CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM KAWOWYM
Czekolada i kawa - to połączenie jest po prostu boskie. Kilka dni temu robiłam mus, dziś kolej na ciasto. Spód wykonałam na bazie przepisu na spód do ciasta czekoladowego. Masa jest na bazie bitej śmietany.
Ciasto czekoladowe z musem kawowym - Laura SKŁADNIKI NA CIASTO:
SKŁADNIKI NA MUS:
Masę wyłożyć na spód i odstawić przynajmniej na 2-3 godziny do lodówki do schłodzenia.
Ciasto czekoladowe z musem kawowym - Laura SKŁADNIKI NA CIASTO:
- 200 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- 6 dużych jajek
- 2 łyżka kakao
- 170 g cukru
SKŁADNIKI NA MUS:
- 1/2 litra śmietany 30%
- 1/4 szklanki cukru
- 3 łyżki żelatyny
- 3/4 szklanki mocnego espresso
Masę wyłożyć na spód i odstawić przynajmniej na 2-3 godziny do lodówki do schłodzenia.