Zapiekana jajecznica

Bardzo sporadycznie robię śniadania czy kolacje, to raczej domena Michała. Ale od czasu do czasu zdarzają się wyjątki takie jak ten poniżej. Zapraszam na pyszne niedzielne śniadanie.
Zapiekana jajecznica
W dwa naczynia do zapiekania przełożyć lekko odsączone pomidory, na to połowę pokrojonego chorizo i połowę mozzarelli. W miseczce roztrzepać jajka, przyprawić i wylać do naczynek do zapiekania. Na wierzchu położyć resztę chorizo i mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Kiedy się lekko zetnie posypać kiełkami. Zapiec do ścięcia jakie lubimy.
Zapiekana jajecznica
- 4 jajka
- puszka pomidorów krojonych
- 6 plasterków szerokiego chorizo
- 1 kulka mozzarelli
- kiełki rzodkiewki
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
