Miłośnikom łososia polecam roladki, tym razem na omlecie, z dużą ilością koperku i serkiem chrzanowym. Ciekawa przystawka zachęca swoim wyglądem i na pewno atrakcyjnie wygląda na stole.
jaki ten chleb jest cudowny! Mogłabym jeść go kilogramami. Smaki idealnie się równoważą i tworzą bochenek idealny (przynajmniej dla mnie). Polecam każdemu, bo niewiele przy nim roboty (nie wymaga drugiego zagniatania, bochenek formujesz od razu), a jest niezapomniany:)
Owsianka to pyszny pomysł na śniadanie, ale mało kto wie (a ja już wiem) jak dobrze sprawdza się jako składnik w chlebie. Bochenek jest wyjątkowy, wygląda jak prawdziwy „wiejski” chleb, ma delikatny smak i jest niezwykle puszysty.
Najsmaczniejsze są latem, kiedy mamy dostęp do świeżych jagód, chociaż i z mrożonych można wyczarować równie smaczne bułeczki. Niedawno dostałam od mamy sporą miseczkę jagód i pierwsze, co przyszło mi na myśl, to właśnie jagodzianki.
Ziemniaczki nie tylko wyglądają niezwykle efektownie, ale także smakują wyśmienicie. Na pewno zrobią wrażenie na gościach. Można je podać samodzielnie z dipem (np. tysiąca wysp), ale także jako dodatek do obiadu. Doskonale będą się komponować z mięsami z grilla, piekarnika, patelni lub urozmaicą zwykłe jajko sadzone na obiad.
Truskawki właściwie już się skończyły , ale równie dobrze można ten torcik zrobić z innymi owocami. Lekkie , deserowe ciasto , nie za słodkie , orzeźwiające. Pyszne było i szybko zniknęło - chyba nic więcej nie trzeba już dodawać ;-)
Na chłodniejsze poranki (i nie tylko poranki!) polecam ryż arborio z krówkami. Bardzo słodki, rozpływający się w ustach i... krówkowy:) Idealny na leniwe śniadanie we dwoje, a i dzieci też nie nim pogardzą.
Kolejne ciasto z rabarbarem w roli głównej.Tym razem towarzyszy mu czerwona porzeczka.Te drobne soczyste kuleczki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Zawierają duże ilości witaminy C, potas, wapń i fosfor.